Ring oss!

Ring oss!

Går du i starta eget-tankar? Våra nystartsrådgivare finns här för diskussion och rådgivning, dygnet runt.

0774-40 00 35

Stipendier, stiftelser och tävlingar

Det finns hundratals bidrag och stipendier att söka, både för nystartade och mer etablerade företag. Samtidigt kan ditt företag få en skjuts framåt via olika tävlingar. Här nedan hittar du några exempel.

Så hittar du finansiering via stipendier

Här finns en artikel med en kort introduktion till ämnet.
Hitta extra finansiering via stipendier och anslag

Bygg ditt nätverk och få bra pr

Förutom feedback på din affärsplan, kontakt med erfarna entreprenörer och bra pr för ditt företag står prispengar på spel i tävlingen och affärsnätverket Businesschallenge. Tävlingen riktar sig till dig som är 18-30 år och som ska starta ett företag alternativt nyligen har startat ett som du vill komma igång med eller vidareutveckla.
Besök businesschallenge.se

Tävla med din affärsplan

Venture cup är en årligen återkommande affärsplanstävling där den som deltar får hjälp med att utveckla sin affärsidé till en affärsplan. Vinnare av olika moment i tävlingen får såväl pengar som rådgivning och medial uppmärksamhet. Tävlingen arrangeras i samarbete med landets högskolor och universitet.
Besök venturecup.se

Stöd för samhällsförbättrare

Ashoka Scandinavia främjar socialt entreprenörsskap och samhällsförändring. Ashoka Fellows är ett program inom Ashoka Scandiniavia för sociala Entreprenörer. Medlemmar kan förutom att få stöd, råd och nätverk ansöka om stipendium.
Besök ashoka.org

Förverkliga en innovation

Den som bor inom Stockholms län kan ansöka om Stockholms Innovationsstipendium där totalt 500 000 kronor ligger i potten (100 000 kronor per kategori), för att förverkliga idéer inom en rad olika områden som du kan läsa mer om här.
Besök innovationsstipendiet.se

Stipendium för sociala entreprenörer

Crafoordska stiftelsen är en stiftelse som med jämna mellanrum ger bidrag till projekt som främjar vård, fostran och utbildning av barn och ungdom, idrottslig verksamhet, humanitär och social verksamhet samt kultur.
Besök crafoord.se

Pengar att söka via Arvsfonden

Allmänna arvsfonden ger projektstöd till nyskapande och utvecklande projekt för barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning.
Besök arvsfonden.se

Vård-, omsorg- och utbildningsstipendier

Jerringfonden delar ut medel i form av anslag och stipendier till personer eller verksamheter inom vård, omsorg eller utbildning. Jerringfonden stöder verksamhet och forskning för barn och ungdomar med fysisk och/eller psykisk funktionsnedsättning, kronisk sjukdom och/eller social utsatthet.
Besök jerringfonden.org

Pengar för research och sociala projekt

Stiftelsen Lars Hiertas Minne, uppkallad efter Aftonbladets grundare, tar emot ansökningar från enskilda forskare för projekt inom alla ämnesområden. Stiftelsen tar även emot bidragsansökningar från allmännyttig förening, eller organisation, som verkar för sociala ändamål. Utöver det stöds allmännyttiga slöjder och näringar.
Besök larshiertasminne.se