Ring oss!

Ring oss!

Går du i starta eget-tankar? Våra nystartsrådgivare finns här för diskussion och rådgivning, dygnet runt.

0774-40 00 35

Statligt stöd

Flera statliga aktörer har i uppgift att stötta entreprenörer, såsom Almi, Tillväxtverket och Vinnova. Här är några exempel på finansiering att söka.

Mikrolån och förstudiemedel

Almi Mikrolån. Almi erbjuder mikrolån upp till 200 000 kronor för nystartade företag.
Mikrolån vid företagsstarten

Almi – förstudiemedel. Via din regionala Almi-kontors sajt kan du läsa om förstudiemedel för dig som är i startgroparna. Du kan få pengar för att testa din idé, träffa specialister inom marknadsföring eller till exempel få juristhjälp. Upp till 50 000 kronor kan beviljas om du redan registrerat ditt företag, annars upp till 25 000 kronor för privatpersoner. Sök på “förstudiemedel”.
Förstudiemedel – region för region

När du satsar utomlands

Tillväxtverkets affärsutvecklingscheckar. När ditt företag fått upp sin omsättning en del kan du kan söka medfinansiering för satsningar utomlands. Stödet är från 50 000 kronor och upp till 250 000 kronor. Målgruppen är företag med en omsättning om minst tre miljoner, 2-49 anställda och som har en tjänst eller produkt som ska internationaliseras.
Affärsutvecklingscheckar

Utveckla din innovation

Vinnova-utlysningar. Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet, under Näringsdepartementet, och delar ut 2,7 miljarder varje år. Hos Vinnova kan du hitta finansiering via en rad olika utlysningar, till exempel för att utveckla en innovation eller digitalisering inom industrin.
Finansiering via Vinnova

Tryggare för dig som exporterar


Exportkreditnämnden är en affärspartner till exporterande företag och banker. Här kan du försäkra dig mot risken för utebliven betalning.
Besök ekn.se

Stöd för affärer i tillväxtländer

Swedfund erbjuder riskkapital och etableringsstöd för investeringar på tillväxtmarknader i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa.
Besök swedfund.se

Samlad erfarenhet och kompetens

Enterprise Europé Network är ett omfattande nätverk med stor samlad erfarenhet och kompetens när det gäller små och medelstora företags utmaningar. Har koll på EU-stöd som kan vara relevant för ditt företag.
Besök enterpriseeurope.se