Ring oss!

Ring oss!

Går du i starta eget-tankar? Våra nystartsrådgivare finns här för diskussion och rådgivning, dygnet runt.

0774-40 00 35

Stockholm

Sverige är näst bäst i världen per capita på att få fram internationella tillväxtföretag och Stockholm kallas för Europas startup-huvudstad. Inte helt oväntat duggar coworking-platser och entreprenörshubbar tätt i huvudstaden. Här är en hel del av dem.

Vad är coworking och hubbar?

Här är en snabb introduktion till de nya kontorsalternativen.
Läs mer på Make it – SEB:s sajt för företagare i tillväxt

Epicenter

Innovationshus med delat kontorsutrymme (coworking space) för samarbetsprojekt och startups som kan utbyta erfarenheter och idéer kring innovation.
Besök epicenterstockholm.com

SUP46

Hos startup-hubben SUP46 får företag som blir antagna som medlemmar växa och utvecklas i ett år med stöd. Det är samtidigt en öppen mötesplats för hela startup-scenen, med över 30 000 besökare varje år.
Besök sup46.com

Norrsken house

Klarna-grundaren Niklas Adalberth har skapat stiftelsen Norrsken foundation, som bland annat nyligen öppnat en hubb för 300 sociala entreprenörer.
Besök norrskenfoundation.org

Impact Hub Stockholm

Finns i såväl Amsterdam och Johannesburg som Singapore, San Francisco och en rad andra städer i världen. Har nu över 11 000 medlemmar på fler än 70 platser. Tänk inkubator, event och nätverkande.
Besök stockholm.impacthub.net

Alma

Nyöppnade hubben Alma har uppmärksammats för sin design och inredning, bland annat av tidningen Vogue.
Läs artikeln om Alma på Vogue.com
Besök thisisalma.com

GT30

GT30 rymmer cirka 500 personer, i ett ikoniskt 60-talshus med restaurang, gym och bageri i huset.
Besök gt30.se

Knackeriet

Coworking-hubb i Gamla stan i Stockholm, för it- och techentreprenörer, startat av  bland andra it- och webb-serienentreprenören Ted Valentin.
Besök knackeriet.se  

Convendum

Finns på två platser i Stockholm, dels i Mood-gallerian, dels på Vasagatan i centrala Stockholm.
Besök convendum.se

The Park

Ett coworking space med kontor, eventytor och konferensrum på två adresser i Stockholm. Den som blir medlem blir en del av The Park Network med drygt 300 entreprenörer fördelade på cirka 120 bolag, inom alla tänkbara branscher. Här kan du fokusera på ditt arbete och knyta nya ovärderliga kontakter.
Besök thepark.se

No18

En hubb med sex våningar inklusive konferensrum, mitt i Stockholm, som lockar designintresserade.
Besök no18.com

Slottet / The Castle

Är ett delat kontor/coworking space med cirka 200 medlemmar från olika företag och organisationer, som ligger i lokaler med anor från 1800-talet.
Läs mer på Make it – SEB:s sajt för företagare i tillväxt
Besök facebook.com/thecastlesthlm

H2 Health Hub

Även H2 är ett så kallat coworking space, med inriktning på digitala hälsoentreprenörer och startups. Där hålls även event, seminarier och workshops.
Besök h2healthhub.com

Open Lab

Ett öppet innovationscenter som kan bli din arbetsplats och där du kan utbyta idéer och lösa problem tillsammans med andra inom nätverket.
Besök openlabsthlm.se

Goto10

Ny mötesplats för alla med internetidéer. I maj 2017 öppnar Internetstiftelsen i Sverige, IIS, en ny mötesplats för alla som vill utveckla sin internetidé. Goto10 är en plats för nätverkande, idé- och kunskapsutbyte med seminarier och workshops.
Besök goto10.se

Center för socialt entreprenörskap Stockholm (CSES)

Center för socialt entreprenörskap Stockholm (CSES) har sedan 2010 hjälpt sociala entreprenörer att utveckla sin verksamhet, bland annat via ett inkubatorprogram.
Besök cses.se

KI Innovation Office / KI Innovations / KI Science Park

KI Innovation Office är en länk mellan den akademiska världen och industrin. Bistår med råd och stöd och är öppet för alla med idéer inom medicin och hälsa.
KI Innovations bidrar med expertis för att identifiera och verifiera affärsmöjligheter och stödjer forskningsprojekt med potential att bli en framgångsrik business. KI Science Park stöttar kommersialiseringen av forskning inom life science och hjälper såväl start-ups som etablerade life science bolag I sin utveckling.
Besök Karolinska innovations
Besök Science Park
Besök Innovationskontoret

STING

Här får framtida teknikbolag skjuts framåt via exempelvis business-coachning, affärsängelnätverk och rekryteringshjälp, för att kunna växa internationellt. Har kontorsplatser.
Besök stockholminnovation.com

KiC Innoenergy

Fungerar som innovationsmotor för hållbar energi, inom Europa. Via accelerationsprogrammet The KIC Innoenergy Highway knyts entreprenörer med spännande idéer ihop med rätt människor för att utveckla hållbara företag.
Besök innoenergy.com

Excitera KTH

Excitera är KTH:s entreprenörsboostare, med lunchföreläsningar, casetävlingar, hackathons, pubkvällar och via social media.
Besök excitera.se

Things

På 2000 kvadratmeter på KTH:S campus i Stockholm ryms Things coworking space för utvalda startups med internationella ambitioner. Företagen här sysslar med exempelvis Internet of Things, bärbar teknologi, 3D scanning/printing, automation och robotik.
Besök thingstockholm.com
Läs mer på Make it – SEB:s sajt för företagare i tillväxt

SSES

För studenter i Stockholm finns Stockholm School of Entrepreneurship. Fem universitet gått ihop för att hjälpa studenter att vässa sitt entreprenörskunnande och få en skjuts in i företagarlivet.
Besök sses.se

Reach for Change

Reach for Change är Stenbecksfärens inkubator Reach for Change identifierar och stöttar lokala sociala entreprenörer vars idéer gör livet bättre för barn. De erbjuder professionell rådgivning, finansiering och ett globalt nätverk som gör att idéerna kan växa och bidra till hållbar skillnad. Efter en urvalsprocess blir en handfull entreprenörer varje år antagna till inkubatorn, till att vara så kallade change leaders i tre år (omprövas år för år).
Besök reachforchange.org

Cafe&co

Coffee + Office = Coffice. Det är vad det låter som, en delad arbetsplats och fik i ett.

Ett kombinerat café och kontor hittar du bland annat i form av Cafe&co.
Besök cafeco.se

Business Hub

SEB Norrmalms rådgivningskontor och Business Hub på Mäster Samuelsgatan 32 är en ny samlingsplats för entreprenörer.

Ta en kopp kaffe, nätverka, och arbeta några timmar då och då. Det finns även möjlighet att boka mötesrum kostnadsfritt. Gör en anmälan innan genom att mejla till kontakta5201@seb.se.

We have company

We have company är en hub för kreativa entreprenörer på Söder i Stockholm.
Besök wehaveco.tumblr.com

Workaround

En rad tjänster har överlag vuxit fram de senaste åren för att utnyttja och förmedla lokaler smartare. Workaround är en digital plattform för att snabbt och enkelt hitta passande kontor, med fokus på små, nystartade och snabbväxande företag – upp till 50 medarbetare. Alltifrån platser som blivit över hos andra snabbväxande företag, till utrymmen hos storföretag eller på kontorshotell.
Besök workaround.se

Fler exempel är:
Besök Yta.se

Besök Meetrd.se

Besök Poppice.se

Besök Timetomeet.se

Palaver

Via tjänsten Palaver skaffar du dig ett abonnemang som låter dig jobba på flera olika platser och i olika miljöer runtom i Stockholm.
Besök palaver.nu

Hoffice

Du kan också sitta och jobba hemma hos någon annan, med en rad olika entreprenörer, eller bjud själv hem andra entreprenörer att inspireras av, via Hoffice.
Besök hoffice.nu

Har du tips om fler hubbar och coworking-platser i Stockholm? Mejla oss gärna på getstarted@seb.se