Ring oss!

Ring oss!

Går du i starta eget-tankar? Våra nystartsrådgivare finns här för diskussion och rådgivning, dygnet runt.

0774-40 00 35

Vad får fler att förverkliga sina företagsidéer?

Visste du att fyra av fem nya jobb skapas av små och medelstora företag? Samtidigt sitter så många fler där ute med frön till företag. Vad skulle hända om fler vågade satsa på sin idé? Vi brinner för att det ska hända. Så här ser vårt engagemang ut.

Varför är vårt engagemang för entreprenörer en av bankens hörnstenar? Jo, för att vi är övertygade om att entreprenöriellt tänkande liksom innovativa företag behövs för att skapa ett bättre samhälle. Det var där vi startade. Banken grundades för att hjälpa företag framåt.

Vi vet att jättemånga i Sverige säger att de har en bra företagsidé. Men för att vi ska vara i topp – för att vi ska gå från 0,6 procent av befolkningen till minst 1 procent som faktiskt startar ett företag varje år, krävs det något mer.

Om fler visste vilket stöd som finns – varav mycket dessutom är gratis – då tror vi att fler skulle våga satsa. Vi har ett väldigt bra ekosystem för entreprenörer i Sverige i dag. Med hjälp av en rad skickliga organisationer och aktörer, som vi på SEB stöttar och samarbetar med på olika vis, startas fler och bättre företag. Vi vill vara en naturlig del av entreprenörsekosystemet och illustrerar vårt engagemang i hela entreprenörsresan – från Ung Företagsamhet för gymnasieungdomar till Entrepreneur of the Year – i Entreprenörstrappan (se nedan).

Du som sitter hemma med en idé men inte riktigt vet hur du ska göra – ge det en chans och boka ett möte med rådgivare på Nyföretagarcentrum. Första steget är taget. Och det kostar inget, du förlorar absolut inget på det. Men du har allt att vinna.

Och botanisera gärna runt på Get started – här finns både historierna om hur andra entreprenörer en gång vågade ta steget samt massor med länkar till aktörer med praktiska tips på hur du kommer vidare med din idé.

Varje nytt företag som skapas betyder så oerhört mycket. Jag har själv sett på väldigt nära håll hur livet förändras för någon som går från att vara arbetslös till att hitta jobb. Du som skapar jobb med ditt företag förändrar kort sagt människors liv. 

Belgin Fortaci, Head of Entrepreneurs and Start Up, SEB